SKYCO

متخصص درامور کامپیوتر

SKYCO

متخصص درامور کامپیوتر

ریسیور دیجیتال چیست؟

با آمدن رسیورهای دیجیتال دیگه کسی طرف رسیورهای انالوگ نرفت به دلایل زیر :
رسیورهای دیجیتال تصویری بدون نویز و کاملا شفاف و با رنگهای زنده پیش روی چشمان بیننده ارایه میدهند , از مقوله ی تصویرکه بگذریم میرسیم به صدا که در رسیرهای دیجیتال همانند Audio Cd و با کیفیت Hz44100 و Bit /Sterio 16 پخش میشود و به جرات میشه گفت که لذتی که از صوت و تصویر رسیورهای دیجبتال میبریم هرگز در رسیورهای انالوگ تجربه نکرده ایم .
 

و از طرفی هم برای کاربران رسیورهای انالوگ هم که مدتها با تنظیم دیش از نویز فرار میکردند و دیگه حالشون از نویز به هم میخوره , رسیورهای دیجیتال نقطه ی پایانی محسوب میشه . تو ماهوارههای دیجیتال دیگه اینجوری نیست که شما دیشو بچرخونین و تصویر کم کم بیاد , نه , دررسیور های دیجیتال یا تصویرندارین یا وقتی که تصویر بیاد بهترین تصویر رو دارین و میتونید مطمین باشید که کیفیت تصویر دریافتیتون هیچ افتی نداره .
 

تعداد بیشتر کانال ها رو هم به امتیازات این سیستم اضافه کنید , مثلا ما در جهت Hotbird که ماهواره ایه که تو ایران خیلی طرفدار داره میتونید با احتساب کانالهای کارتی متجاوز از 450 الی 500 کانال دریافت کنید. تازه هر روزم به تعداد کانالهای ماهواره ای افزوده میشه.
 

در حال حاضر بسیاری از ماهواره ها که سرویس انالوگ ارایه میکردند پخش کانالهای انالوگ خودرا متوقف کرده اند و مبادرت به پخش کانالهای دیجیتال کرده اند . حتما میپرسن چرا ؟ , جوابشو الان میگم واستون :
هر ماهواره ای که درفضاست دارای انتن فرستنده ی امواج به زمینه که به این انتنها در اصطلاح ترانسپاندر = Transponder گفته میشه . ماهواره ها معمولا بین 36 الی 40 ترانسپاندر دارند . حالا برای اینکه بهتر متوجه بشید یه مثال میزنم واستون : مثلا ماهواره ای رو با 30 ترانسپاندر درنظر بگیرید , اگه این ماهواره بخواد سرویس انالوگ ارایه بده مجبوره روی هر ترانسپاندر فقط 1 کانال انالوگ پخش کنه چون نکنولوژی انالوگ بیشتراز اینو نمیپذیره , پس اگه بدین صورت پیش بره اون ماهواره فقط میتونه 30 کانال تصویری انالو گ پخش کنه . این از این حالا اگه بخوایم از تکنولوی دیجیتال استفاده کنیم چه خواهد شد ؟ الان میگم , در صورت استفاده از تکنولوی دیجیتال میتونیم روی هر ترانسپاندر ماهواره حدود 20 کانال تصویری دیجیتال به همراه معمولا 7 تا کانال رادیویی دیجیتال پخش کنیم . حالا خودتون یه حسابی بکنین ببینین کدام به صرفه تره , داشتن 30 کانال انالوگ روی یک ماهواره یا داشتن حدود 600 تا کانال تصویری به علاوه ی دهها کانال رادیویی دیجیتال بر روی یک ماهواره ؟ کدوم بهتره ؟ واضحه که گزینه ی دوم هم برای شمای مصرف کننده و هم برای صاحبین ماهواره ها در فضا بهتره, اونا تجارتشونو میکنن شما هم از برنامه ها و کیفیت برتر صدا وتصویر کانالهای اونا لذت میبرین .
 

تازه اینو نگفتم که چه جوری همچین چیزی ممکنه ؟ درواقع با استفاده از فناوری پیشرفته ی فشرده سازی اطلاعات که در دیسکهای با کیفیت بالای DVD اجرا میشه این امر صورت پذیره , اطلاعات صوت وتصویر ماهواره های انالوگ به صورت امواج حاوی صوت و تصویره ولی در تکنولوژی دیجیتال امواج فشرده به صورت 0 و 1 از ماهواره دریافت میشوند .
رسیور دیجیتال هم دارای سیستمی متفاوت با رسیورهای انالوگه , این رسیورها دارای واحد پردازش مرکزی یا CPU و حافظه یا RAM و EPROM و بردگرافیکی هستند , اطلاعات ماهوارهای که به صورت دیجیتال (0 و 1) دریافت میشوند
و در حافظه ی RAM سیستم بارگذاری میشوند و سپس با استفاده از نرم افزاری که در حافظه ی ROM یا EPROM دستگاه قراردارد توسط سی پی یو پردازش شده وبصورت اطلاعات تصویری که شامل شماره رنگ برای هر پیکسل است به برد گرافیکی فرستاده میشوند .
 

در برد گرافیکی این اطلاعات به صورت امواج صوت و تصویر به تلویزیون ارسال میشوند . یه توضیح کوچیک در مورد فرمت این اطلاعات بدم , این اطلاعات دیجیتال هستند و از فرمت تصویری MPEG 2 که برای فشرده سازی تصویر با کیفیت بالا مورد استفاده قرار میگیرد استفاده میکنند . این نکته رو هم بگم که فرمت MPEG 2 در دیسکهای DVD هم مورد استفاده قرار میگیرد و نسبت به دیسکهای VCD از کیفیت بسیار بالاتری برخوردار است , فرمت به کار رفته در دیسکهای VCD همان MPEG1 است .
 

( DVB ( Digital Video Broadcasting

در تکنولوژی دیجیتال همینتور که میدونید اطلاعات فشرده میشه و بعد ارسال میشه . در حال حاضر تمام رسیورهای دیجیتال این قابلیت بهشون اضافه شده که توسط تکنولوژی DVB اطلاعات فشرده شده ی دیجیتالی حامل صوت و تصویر را که روی یک فرکانس پخش میشوند و حامل چندین کانال صوتی و تصویری دیجیتال هستند را اتوماتیک شناسایی کرده و بعد تفکیک کرده و در حافظه ی رسیور بارگذاری کند . در تمام ماهواره هایی که در فضا مستقر هستند این تکنولوژی به کار رفته و کمک بزرگی به کاربران کرده است چون در تکنولوژی DVB اطلاعاتی چون نام کانال دریافتی و حتی رمان پخش برنامه های کانال مربوطه که به صورت EPG در رسیور نمایش داده میشود گنجانده شده .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد